« Gîtes de la Cascade »

Gepubliceerd op 28-05-2023

Bent u op zoek naar een leuke gîte in Frankrijk? En dan specifiek in de Franse Auvergne? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In deze blog vertellen we meer over de geschiedenis van onze gîtes en over het huis in het heden. Benieuwd naar onze groepsaccomodatie? Lees dan verder!
 
De gîte is gelegen in het plaatsje Saint-Priest-des-Champs, in het Franse departement Puy-de-Dôme, regio Auvergne in Frankrijk. Het is een mooie, rustige regio waar veel te doen is voor zowel recreatie als eigen invulling. Daarnaast zijn er op het terrein van Gîtes de la Cascade ook meerdere faciliteiten gevestigd, zoals een jacuzzi, sauna, zwembad, speeltoestellen voor kinderen, diverse spellen, trampoline en voetbal goals.
 
Historie Gîtes de la Cascade
Wat is dan de geschiedenis van het gebouw? Het huis is gebouwd in 1809 en was oorspronkelijk de thuisbasis van een Notaris uit het dorpje. In 1938 werd de gîte een klooster doordat er nonnen gehuisvest werden. Dit is het tot 2002 gebleven. Een aantal elementen van het klooster zijn ook bewaard gebleven en nog steeds te zien op het terrein. Het is speciaal dat het gebouw omgetoverd is tot een mooie, unieke groepsaccomodatie. Hoe is dit dan zo gekomen?
 
Renovatie van het gebouw
In december 2010 hebben wij, Ruud en Laura Schoemakers, een bezichtiging gedaan. We waren zo onder de indruk van het gebouw en de mooie omgeving dat we besloten om het te kopen. In december 2011 kregen we een verbouwvergunning, waardoor we konden gaan beginnen aan het grote project. Van mei 2011 tot mei 2012 is er hard gewerkt en gezwoegd om te zorgen dat de gîte haar deuren kon openen voor de verhuur. Ruim 9000 manuren aan renovatie heeft geresulteerd in wat het nu is, een luxe gîte met het behoud van vele oorspronkelijke details.
 
Gîte in het heden
Op dit moment zijn we al flink wat jaren verder en hebben er al vele gasten in onze accommodatie verbleven. De accommodatie is een aantal jaar geleden ook bestempeld met 5-sterren, waar we heel trots op zijn! Verder zijn er door de jaren heen nog flink wat veranderingen en verbouwingen aan en rondom de gîtes geweest. Op dit moment is de gîte opgedeeld in twee belendende gebouwen. Aan de grote gîte zit namelijk nog een woonhuis, waar ook gasten kunnen verblijven. In totaal kunnen er tot ruim 30 personen op de accommodatie verblijven.
 
Hopelijk bent u meer te weten gekomen over Gîtes de la Cascade! Bent u benieuwd geworden naar de accommodatie of wilt u meer informatie? Neem dan contact op.

PHOTO-2023-05-26-10-16-21-1685281907.jpg
huis-buiten-1685281961.JPG
buiten-1685281963.JPG