Arrangementen

Motorcross / Enduro

De Auvergne heeft nog heerlijke paadjes om te ontdekken per motor. Het uitzicht is fenomenaal!

U neemt zelf uw motor mee en vanaf inchequen bent u aan ons en onze gids "overgeleverd". Samen maakt u mooie tochten en krijgt 's middags een lunch op locatie.

's avonds wordt er een warme maaltijd verzorgd of gebarbequed en nageborreld terwijl u de tocht bespreekt en plannen maakt voor de volgende dag.

Dit is een arrangement dat op maat gemaakt wordt, vul daarom het contactformulier op de site in. Wij zullen een leuk programma aanbieden.

Minimaal aantal personen: 4

 

Altijd al willen rijden op een ezel?

In ons vakantiehuis ligt informatie betreffende ezel verhuur.

Laat uw kinderen de Puy de Dome eens vanaf de rug van een viervoeter bekijken. (Of stap er zelf op). U kunt in onze omgeving mooie tochten maken. Een routebeschrijving krijgt u van ons.

Ook handig als u een lange(re) wandeltocht wilt maken, het ezeltje draagt graag uw bagage.

U rekent af met de eigenaar van de ezels.

De omgeving verkennen te paard?

Wij hebben nauwe contacten met een manege in de buurt die voor ons ritten van 1 uur tot complete dagtochten inclusief heerlijke lunch verzorgen.

Tarieven: 1 uur € 17,50, 2 uur € 34,00, halve dag (4uur)€ 50,00 en een hele dag incl. lunch € 99,00

De trips tot 2 uur zijn ook prima te doen voor onervaren paardrijders en kinderen. De tocht lijdt langs prachtige vergezichten en u ervaart de Puy de Dome op een geheel ander wijze dan met de auto!

Thuisgekomen is het (nogmaals) ontspannen maar dan in onze jacuzzi of sauna. Kies maar!

Bijzonder leuk (zéker voor kinderen) is het uitstapje naar de geitenboerderij.

We hebben een vriendschappelijke band met de eigenaren van de boerderij en de afspraak gemaakt dat er bij hen een hapje en drankje voor u klaar staat. Na het bezoek aan de boerderij wordt u verteld hoe u naar de Cascade kunt lopen. U maakt een tocht door de velden en geheel onverwacht ligt de waterval aan uw voeten. Via een andere weg loopt u naar uw vakantiehuis terug.

De dag begint om 9.30 uur en uw loopt naar de geitenfarm. Om 10.00 begint de rondleiding (kosten € 1,- voor kinderen <12 jr, ouder dan 12 jaar € 2,50). U krijgt een stukje geitenkaas aangeboden (gratis) en kunt een drankje nuttigen (afrekenen met de eigenaaar van de boerderij). Daarna wandelt u naar de Cascade zoals eerder beschreven.Informatie staat in de info map die in de keuken ligt. Succes verzekerd!!

In de zuivere lucht is het prettig wandelen.

Start vanaf Gites de la Cascade of een ander startpunt in de Puy de Dome.

Vanaf ons huis start de wandelroute naar de "onze" Cascade. Wij adviseren altijd om een kleine picknick mand of rugzak met wat proviand mee te nemen. Aan de voet van de Cascade is het heerlijk lunchen op de bankjes aldaar en van het zicht op de waterval genieten.

In onze keuken liggen diverse wandelroutes die u mag lenen. De routes variëren in afstand. Op elke route staat de moeilijkheid en lengte in kilometers aangegeven. Voor elk type wandelaar is er een mooie route!

Quad rijden?

Bij ons is het mogelijk om een arrangement te boeken.

U neemt de quad mee, wij zorgen voor de rest!

De minimale deelname is 4 personen.

Met uw groep en onze gids maken we er een paar onvergetelijke dagen van.

Wellicht ook ter overweging; ons huis is een echt familiehuis waar uw partner en (eventueel uw kinderen) zich prima zullen vermaken terwijl u de Auvergne verkend per quad. Voor de thuisblijvers hebben we in onze info map diverse leuke tips/uitjes verzameld.

Vraag een offerte aan via het contactformulier op deze site en u ziet het op de foto, er hebben al gasten voor u "proefgereden"!

Topper! De schilderworshop!

Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw vakantie een kunstwerk van uw eigen hand te maken.

U kunt kiezen uit een workshop die uit een (of meerdere) dagde(e)l(en) bestaat. Bij mooi weer schildert u buiten, bij iets minder weer staat u in een professioneel atelier.Nicolette is een schilderes met een gouden penceel. Kijk een op www.nicis-art.nl. Onder haar leiding gaat u aan de slag met uw eigen doek, spannend  wat er ontstaat!

De kosten bedragen € 45,- per dagdeel (09.30 - 13.00). Voor 5 dagdelen is het te betalen bedrag € 195,00. U kunt in ons huis lunchen, er is echter ook een mogelijkheid om tegen een vergoeding bij Nicolette en Rob te lunchen.

Met welk kunstwerk gaat u huiswaarts?

Nog zo'n topper! De tourmotor.

Het is mogelijk dat u graag de Auvergne verkent per motor maar geen behoefte heeft om vanuit uw thuisadres te starten.

Geen punt, bij ons boekt u het tourmotor arrangement. Vanaf ons huis zijn er direct 7 schitterende tourroutes van 114 tot 190 km te berijden terwijl op iets meer afstand er nog eens 11 routes klaar liggen om ontdekt te worden.

Jean Paul brengt de door u gekozen motor naar ons huis en levert daar de kleding, helm, laarzen, handschoenen en navigatie bij. Uiteraard bent u verzekerd en u mag een onbeperkt kilometrage rijden. U kunt kiezen uit 4 motoren, de startprijs is vanaf € 129,00 per motor per dag. 2 dagen gaat vanaf € 229,00 per motor.

Als u thuiskomt van uw mooie rit kunt u nog lekker nagenieten, nabubbelen in onze jacuzzi!

Vul voor meer info ons contactformulier in en wij zullen u graag nader informeren.

Koken onder leiding van een kok!

Het zelfgevangen visje smaakt natuurlijk heerlijk op de barbeque maar u kunt er ook voor kiezen om een arrangement te boeken waar u kookles krijgt van een professionele (Engelssprekende) kok.

Hij zal u de kneepjes van het vak leren, natuurlijk de kneepjes uit de Auvergne voorop!

Vul het contactformulier op onze site in en vermeld met hoeveel personen u wilt deelnemen, wij maken u graag een aanbieding.

Bon appétit!